Israelul va începe săptămâna viitoare să administreze a patra doză de vaccin Covid / Israelul va fi prima țară din lume care va administra cea de-a patra injecție

Ministrul israelian al Sănătății, Nitzan Horowitz, a declarat că israelienii de peste 60 de ani vor putea primi o a patra doză de vaccin Covid-19 fără programare începând de săptămâna viitoare, într-un interviu acordat postului de radio Kan Public Radio.

El a mai spus că speră ca varianta Omicron să fie “mai puțin violentă” decât alte tulpini de coronavirus, subliniind că persoanele cele mai vulnerabile trebuie să fie protejate cât mai mult posibil.

Potrivit Channel 12 News, agențiile de sănătate au primit ordin să se pregătească pentru a începe să administreze injecțiile de rapel suplimentare persoanelor de peste 60 de ani, persoanelor imunocompromise și lucrătorilor din domeniul sănătății.

Decizia de a oferi o a patra injecție, care a fost recomandată de un grup consultativ de experți, nu a fost încă aprobată de directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash.

Grupul de experți a subliniat necesitatea unei întârzieri de patru luni între administrarea celei de-a treia și a patra doze.

“Aceasta este o veste excelentă care ne va permite să depășim valul Omicron care înghite lumea”, a declarat premierul israelian Naftali Bennett în cadrul unei ședințe de cabinet coronariene.
Bennett a subliniat că doza suplimentară de rapel va fi administrată tuturor lucrătorilor din domeniul sănătății.

“Cetățenii israelieni au fost primii din lume care au primit cea de-a treia doză de rapel a vaccinului Covid, iar acum continuăm să deschidem noi drumuri cu cea de-a patra doză”, a declarat premierul.

Un purtător de cuvânt al guvernului a adăugat că Israelul va fi prima țară din lume care va administra cea de-a patra injecție.

Decizia vine în contextul în care statul evreu încearcă să limiteze răspândirea variantei Omicron, impunând restricții de călătorie și evitând izolarea națională.

Noua variantă se răspândește într-un ritm rapid în întreaga lume, ducând la un număr record de infecții, cum ar fi în Spania, unde 49.823 de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în 24 de ore. (Anima News)

Lasă un răspuns