ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂ

Palestinienii îl condamnă pe Mansour Abbas și „recunoașterea” Israelului ca stat evreu

Oficialii palestinieni au condamnat cu fermitate afirmațiile deputatului Mansour Abbas, șeful partidului arab israelian Ra’am, care a declarat marți că „statul Israel s-a născut ca stat evreiesc și așa va rămâne”, la o conferință a ziarului de afaceri israelian Globes.

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, care a declarat în repetate rânduri că refuză să recunoască Israelul ca stat evreu, a denunțat miercuri declarațiile „iresponsabile” ale parlamentarului arab.
„Aceste declarații sunt în concordanță cu apelurile extremiștilor din Israel de a-i strămuta pe palestinieni și de a submina statutul binecuvântatei moschei al-Aqsa și istoria poporului palestinian”, a declarat el într-o declarație emisă de biroul său.
Declarația a adăugat că Abbas „se reprezintă doar pe sine însuși” atunci când vorbește despre Israel ca despre un stat evreu și că astfel de declarații „contrazic religia, istoria și moștenirea palestiniană”.
Comunicatul Autorității Palestiniene îl acuză pe Mansour Abbas că face parte dintr-un „curent care promovează proiectul colonial sionist”: „Este regretabil că, în loc să fie de partea drepturilor poporului său și să condamne coloniile, crimele și strămutările comise de ocupant și planurile extremiștilor israelieni de a goli pământurile palestiniene, îl vedem repetând minciunile mișcării sioniste.”
La rândul său, comitetul executiv al OEP, care este compus din reprezentanți ai mai multor facțiuni palestiniene, a „condamnat cu fermitate” declarațiile lui Mansour Abbas, afirmând că acestea nu reflectă opinia palestinienilor.
Comitetul l-a acuzat pe parlamentarul arab că susține legile israeliene „rasiste” și că s-a aliniat la „politicile de dreapta, rasiste și extremiste” ale premierului Naftali Bennett și ale ministrului de interne Ayelet Shaked. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: