Premierul israelian Naftali Bennett l-a primit la Ierusalim pe consilierul de securitate al lui Biden

Premierul israelian Naftali Bennett s-a întâlnit miercuri cu consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, în biroul prim-ministrului din Ierusalim.

Cei doi au discuta despre discuțiile de la Viena privind problema nucleară iraniană și alte chestiuni de interes comun pentru ambele țări.

“Ceea ce se întâmplă în aceste zile la Viena va avea consecințe grave pentru stabilitatea în Orientul Mijlociu și pentru securitatea statului Israel, motiv pentru care consider această întâlnire atât de importantă”, a declarat premierul.

“Mă aflu aici la cererea președintelui Biden, cu doar câteva zile înainte de sărbători, tocmai pentru că cele două țări ale noastre se află într-un moment atât de critic, ambele confruntându-se cu numeroase provocări de securitate”, a declarat Sullivan.

“Președintele Biden a dorit, de asemenea, să îmi exprim profunda sa apreciere pentru răspunsul dumneavoastră din august anul trecut, când SUA s-au retras din Afganistan. Dumneavoastră și țara dumneavoastră ne-ați sprijinit imediat”, a continuat el.

“În cele mai dificile vremuri, cum este cea pe care o trăim astăzi, vedem legăturile de nezdruncinat care unesc cele două țări”, a concluzionat Sullivan.

Ambasadorul israelian în Statele Unite, Mike Herzog, și omologul său american, Thomas Richard Nides, au fost, de asemenea, prezenți la întâlnire (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: