ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Mahmoud Abbas face apel la întărirea legăturilor dintre SUA și palestinieni

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, i-a spus consilierului pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, aflat în vizită la Ramallah, că obstacolele în calea apropierii dintre SUA și palestinieni „trebuie eliminate”, potrivit unui comunicat al biroului lui Abbas.

Autoritatea Palestiniană a restabilit recent legăturile oficiale cu SUA după un boicot de patru ani care a urmat deciziei fostului președinte Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului și de a muta ambasada SUA acolo.
Cu toate acestea, relația a fost marcată de dificultăți, Ramallah cerând administrației Biden permisiunea de a redeschide o misiune la Washington, iar SUA de a redeschide consulatul din Ierusalim. Niciuna dintre ele nu s-a întâmplat încă.
Abbas i-a mai spus lui Sullivan că Israelul trebuie să oprească extinderea acestor colonii, să pună capăt evacuărilor palestinienilor din Ierusalimul de Est, să respecte status quo-ul pe Esplanada Moscheilor și să înceteze să mai deducă fonduri din veniturile fiscale pe care le transferă la Ramallah.
„Președintele a subliniat necesitatea de a pune capăt acestor practici unilaterale israeliene care subminează soluția celor două state”, se arată în comunicat.
La rândul său, Sullivan a reiterat angajamentul declarat al Americii față de o soluție cu două state în conflictul israeliano-palestinian, se arată în comunicat. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: