ISRAELMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Primul transport de pastile anti-Covidiu va ajunge în Israel săptămâna viitoare (Canal 12)

Primul transport al pilulei Covid-19 de la Pfizer este așteptat să ajungă în Israel săptămâna viitoare, a anunțat Channel 12 News.

Canalul israelian spune că transportul va include zeci de mii de pastile.
Pilula a primit miercuri aprobarea de urgență din partea Administrației americane pentru alimente și medicamente (FDA), un pas important în lupta împotriva pandemiei, care ar putea oferi acces la tratament pentru milioane de pacienți.
“Această aprobare oferă un nou instrument de combatere a Covid-19 într-un moment crucial al pandemiei, când apar noi variante”, a declarat într-un comunicat Patrizia Cavazzoni, oficial al FDA.
Medicamentul antiviral va fi disponibil pentru a fi utilizat la pacienții cu risc ridicat, cu vârsta de 12 ani și peste, a precizat FDA.
Tratamentul Pfizer, comercializat sub numele de Paxlovid, constă într-o combinație de două pastile administrate de două ori pe zi timp de cinci zile, imediat după diagnosticare și în termen de cinci zile de la debutul simptomelor, a precizat FDA.
Pastila obținută de laboratorul american reduce cu aproape 90% spitalizările și decesele la persoanele cu risc, atunci când este administrată în primele zile de la debutul simptomelor, potrivit unor studii clinice la care au participat peste 2.200 de persoane.
În aceste studii nu s-au înregistrat decese în rândul pacienților care au primit tratamentul. Participanții erau nevaccinați și prezentau un risc ridicat de a dezvolta un caz sever de Covid-19.
Pfizer a anunțat, de asemenea, că tratamentul său antiviral ar trebui să rămână eficient împotriva Omicron. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d