ISRAELMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂSTIL DE VIAȚĂ

Israel / Corona: Plan guvernamental pentru a preveni un nou lokdown

Înalți oficiali guvernamentali au declarat în această dimineață (duminică) că, în pofida creșterii morbidității, posibilitatea de a impune un lokdown este încă exclusă și nici restricții privind petrecerile de sfârșit de an nu vor avea loc în weekend – dar va exista o aplicare sporită. la evenimente în masă.

De la ora 09:00, miniștrii se află la kibbutzul Mevo Hama de pe Podișul Golan, unde are loc ședința săptămânală de guvern.
Premierul Naftali Bennett a precizat că trebuie făcut totul pentru a nu se ajunge la un lokdown, iar în discuții închise a spus că „avem săptămâni negre în față cu o creștere dramatică a numărului de contaminați”. Bennett a dat dispoziție să se pregătească toate opțiunile în cazul în care nu există de ales și este necesară carantina, dar din punctul lui de vedere, dar și al alți înalți oficiali guvernamentali este, de asemenea, posibil să treacă prin cel de-al cincilea val fără lokdown.
Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, a spus că îdin punctul lui de vedere este posibil să se evite lockdownul, cu ajutorul vaccinurilor și stocării extinse de medicamente anti-Corona.
Miniștrii sunt de acord că nu are rost să se impună restricții suplimentare în acest moment și că acest lucru nu va preveni răspândirea, ci doar va afecta economia. Între timp, Bennett este mulțumit că pașaportul violet în mall-uri și cel verde în magazinele de peste 100 de metri pătrați a fost deja pus în aplicare.
În urma evitării restricțiilor, guvernul ia în considerare modificarea schemei de izolare pentru cei vaccinați din cauza estimării că în următoarele zile și săptămâni sute de mii de israelieni vor intra în izolare, ceea ce va pune Israelul în lockdown de facto și nici nu va încuraja imunizare.
O opțiune care este explorată este să ușureze vaccinaților expuși la Omicron, iar săptămâna aceasta vor avea loc discuții pe această temă pentru a se lua o decizie. Ministerul Sănătății și experții colectează între timp date și le analizează.
În același timp, guvernul reexaminează politica de închidere a cerului și conștientizează că, pe măsură ce timpul trece și numărul de persoane verificate crește, va trebui să se gândească dacă anulează declarația privind statele roșii. Se estimează că în decurs de o săptămână sau două vor avea loc astfel de anulări.
Toți miniștrii au fost de acord că vaccinurile sunt soluția, iar scopul stabilit de guvern este să se ajungă la un număr de 150-200 de mii de vaccinați pe zi pentru a opri valul. În prezent, cifra este de 25-30 de mii de vaccinași.
Guvernul speră că, în lumina numărului în creștere, israelienii vor ajunge în zilele următoare să se vaccineze.
Potențialul existent este de patru milioane de vaccinuri (trei doze și a patra pentru adulți cu semnătura așteptată a directorului general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash), iar Bennett lucrează pentru a încuraja și imunizarea cu HMO, cu stimulente financiare menționate pentru HMO și vaccinați.
1.000 șekeli (aprox. 350 dolari) pentru un părinte care și-a vaccinat copiii.
În weekend, a fost semnat un acord cu Pfizer pentru achiziționarea de zeci de mii de doze de medicament pentru tratarea virusului Corona.
În cadrul strategiei de combatere a Omicron, s-a decis, printre altele, să se investească în medicamente, iar țara a depus eforturi să le obțină din cauza concurenței cu alte țări.
În același timp, Israelul este în contact și cu o altă companie. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: