ISRAEL

Israel: Guvernul va vota un plan de miliarde de shekeli pentru a dezvolta Podișul Golan

Guvernul israelian, care s-a întruni duminică la un kibbutz din Podișul Golan, va aproba un plan de dezvoltare de un miliard de șekeli (280 de milioane de euro) menit să încurajeze creșterea populației în această zonă strategică din nordul țării în următorii câțiva ani.

Scopul planului, formulat de o echipă condusă de Yair Pines, directorul general al Biroului primului ministru, este creșterea populației Consiliului Regional Golan și Consiliului Local Katzrin între 2022 și 2025.
Prim-ministrul Naftali Bennett a anunțat planul în octombrie, spunând că obiectivul final este să se ajungă la 100.000 de locuitori în următorii ani.
Numind Podișul Golan „obiectiv strategic”, Bennett a spus că scopul este „să se dubleze în continuare numărul de oameni de pe Podișul Golan”.
În prezent, aproximativ 53.000 de oameni trăiesc în această regiune, inclusiv 27.000 de evrei, 24.000 de druzi și 2.000 de alauiți (un grup etno-religios din islamul șiit căruia îi aparține familia conducătoare din Siria, Assad).
Pentru prima dată de la începutul pandemiei, toți miniștrii au trebuit să treacă un test rapid antigenic Covid înainte de a participa la ședința cabinetului, care are loc în kibuțul Mevo Hama.
Planul guvernului urmărește să îmbunătățească infrastructura, să înființeze noi comunități și cartiere și să creeze 2.000 de noi locuri de muncă, făcând din regiune „capitala tehnologică a energiei regenerabile a Israelului”, a raportat postul public Kan.
În 2019, fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a recunoscut suveranitatea israeliană asupra Podișului Golan.
Ulterior, a fost înființat un nou oraș, numit Trump Heights, inaugurat pe Golan pentru a onora gestul președintelui american. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d