ISRAELMEDICINĂ / ȘTIINȚĂSTIL DE VIAȚĂ

Israel: Orașul Rishon Le Zion este roșu, locuitorii continuă să petreacă: „Trăind cu Corona”

Orașul israelian Rishon Lezion a devenit ieri (sâmbătă) oraș roșu, iar potrivit Ministerului Sănătății, numărul pacienților activi în el – 632 – este mai mic decât Ierusalim și Tel Aviv.

Locuitorii, în schimb, nu au fost încântați de asta – iar pe strada Rothschild barurile au fost aglomerate și aseară.
”Suntem roșii? Uite nu se simte așa”, a spus Omri Patia, proprietarul Bar-Gilliz, , în timp ce zeci de persoane stăteau la mese în partea deschisă a localului.
Conform lui: ”Oamenii încă se tem de Corona, dar mai puțin decât înainte. Ei înțeleg că trebuie să trăiești cu ea”.
Yonatan Rahimi, care a petrecut și el în Rishon Lezion, a spus că a ieșit să se întâlnească cu prieteni pe care nu i-a mai văzut de mult timp.
„M-am întors după o lungă perioadă petrecută în străinătate. Nu îmi este atât de frică de Corona. Sunt vaccinat cu un al doilea vaccin și este clar că există un pericol privind Corona, dar să-ți faci griji pentru acesta este mai periculos”, a spus el.
Maya Haim și Lihi Rogozinski nu au auzit că Rishon Lezion a devenit roșu. „Nu-mi pasă. Ne comportăm ca de obicei, ne punem măști și respectăm instrucțiunile, a spus Lihi. Maya a adăugat: „Suntem mai atenți, acordați atenție, dar continuați ca de obicei până când ne vor spune altceva”.
Ele au spus că la intrarea în bar le-a fost verificat pașaportul verde. „Mama spune că ai grijă și stai departe”, a adăugat Maya. Lihi a intervenit: ‘Dar nu vă opriți viața din cauza Coronei. Suntem deja de un an și jumătate în asta – puteți continua ca de obicei, dar pur și simplu respectați dispozițiile”.
În afară de Rishon Lezion, singura localitate roșie din țară este Ma’ale Adumim – unde s-a înregistrat un focar semnificativ în sistemul de învățământ.
Până acum, în oraș sunt 1.050 de persoane izolate și 870 sunt verificate pentru Corona. Un total de 45 de pacienți verificați au fost diagnosticați cu Omicron și există alți 65 de suspecți infectați cu această tulpină. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: