Israel / Covid: Comitetul de experți recomandă redeschiderea cerului israelian în termen de două săptămânini / Curând este de așteptat o infecție pe scară largă cu varianta Omicron în Israel

Cerul Israelului s-ar putea redeschide încă de la mijlocul lunii ianuarie, potrivit comitetului de experți care consiliază Ministerul Sănătății cu privire la pandemia de coronavirus.

Comitetul, prezidat de profesorul Ran Balicer, s-a reunit și a analizat o serie de restricții cheie, inclusiv cele referitoare la aeroportul Ben-Gurion.
Aeroportul internațional al Israelului a fost închis străinilor de când primul caz de Omicron a fost descoperit în statul ebraic luna trecută.
În plus, peste 50 de țări au fost trecute pe Lista Roșie, ceea ce înseamnă că israelienii nu pot călători acolo fără o permisiune specială.
„Rata de contaminare a variantei Omicron în rândul celor care nu s-au întors din străinătate și a contactelor lor directe este în creștere”, au stabilit experții.
„Menținerea restricțiilor aeriene este relevantă doar atâta timp cât nu există o infecție pe scară largă cu Omicron în țară”, au adăugat ei.
Echipa a spus că decizia de a închide cerul s-a dovedit a fi corectă și a economisit Israelului timp prețios pentru a stimula imunizarea, pentru a cumpăra medicamente care pot salva vieți și pentru a permite economiei să funcționeze pe deplin.
Experții au estimat că „în aproximativ o săptămână, cel mult două săptămâni” este de așteptat o infecție pe scară largă cu varianta Omicron în Israel, dincolo de cazurile „importate din străinătate”.
„Ne apropiem rapid de punctul în care această politică [de aeroport] nu va mai fi benefică din cauza creșterii rapide a răspândirii locale a tulpinii Omicron. Trebuie făcute pregătiri pentru ca aceasta să fie desființată”, au spus aceștia. (Anima News)

Lasă un răspuns