ISRAELMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israel/Omicron: Intră în vigoare noi restricții în mall-uri și școli

Întrucât numărul de cazuri pozitive la varianta Omicron continuă să crească în Israel, noi restricții privind accesul în marile magazine și în centrele comerciale intră în vigoare în Israel pentru o perioadă de nouă zile.

Noile reguli, aprobate duminică seară de Comisia pentru Constituție, Legi și Justiție a Knesset-ului, limitează prezența în centrele comerciale la o persoană la 15 metri pătrați.
Măsurile prevăd ca toți cumpărătorii și angajații magazinelor mai mari de 100 de metri pătrați să fi fost vaccinați, să se fi vindecat de Covid-19 în ultimele șase luni sau să fi fost testați negativ pentru coronavirus în ultimele 72 de ore.
Aceste norme nu se aplică întreprinderilor esențiale.
De asemenea, comisia a stabilit noi măsuri în sistemul de învățământ.
Începând de astăzi, luni, elevii de liceu care locuiesc în așa-numitele zone „roșii”, unde mai puțin de 70% dintre elevi sunt vaccinați, vor trebui să reia învățământul la distanță.
Rata de pozitivitate a coronavirusului a crescut duminică cu 2% în Israel, potrivit cifrelor Ministerului Sănătății, care au arătat, de asemenea, că rata de transmitere a virusului a ajuns la un nivel care nu a mai fost înregistrat în Israel de aproape șase luni. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d