ISRAELMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Ministerul Sănătății din Israel aprobă utilizarea de urgență a pilulei Pfizer anti-Covid

Ministerul israelian al Sănătății și-a dat duminică aprobarea pentru utilizarea de urgență a pilulei Pfizer anti-Covid.

Israelul a finalizat, de asemenea, un acord pentru achiziționarea a aproximativ 100.000 de pastile și este de așteptat să primească o primă livrare în aproximativ o săptămână, a informat sâmbătă Channel 12.
Canalul a raportat că prim-ministrul Naftali Bennett a purtat discuții în weekend cu CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, pentru a finaliza acordul de cumpărare.
Pilula anti-Covid va fi disponibilă gratuit în Israel pentru persoanele cu risc crescut de a dezvolta forme severe, a adăugat Channel 12.
Pacienții vor putea lua medicamentul acasă pentru a evita cele mai grave efecte ale virusului.
Conform studiilor clinice care au implicat peste 2.200 de persoane, pilula din laboratorul american poate reduce cu aproape 90% spitalizările și decesele la persoanele cu risc, cu o doză în primele zile după apariția simptomelor.
Israelul a fost una dintre primele țări care a lansat o campanie masivă de vaccinare datorită unui acord cu Pfizer care i-a oferit acces rapid la milioane de doze plătite în schimbul datelor despre efectul vaccinului la scară largă.
Oficialii americani din domeniul sănătății au aprobat pilula Pfizer pentru utilizare miercuri, împreună cu un tratament similar dezvoltat de laboratorul Merck o zi mai târziu.
Dar tratamentul Pfizer, Paxlovid, ar trebui să fie cel care ar trebui folosit cel mai mult datorită efectelor secundare ușoare și eficacității mai bune.
Pilula este prezentată ca o modalitate mai rapidă și mai ieftină de a trata infecțiile precoce cauzate de Covid-19, deși stocurile inițiale sunt limitate.
Pfizer a anunțat, de asemenea, că tratamentul său antiviral ar trebui să rămână eficient împotriva Omicron. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d