Iordania: Dezbatere parlamentară încheiată cu o încăierare (VIDEO)

Deputații iordanieni au ajuns la ample dispute marți, forțând întreruperea unei sesiuni parlamentare, în timpul unei dezbateri privind egalitatea de gen în cadrul unei reforme constituționale, potrivit televiziunii oficiale.

Guvernul dorește să modifice constituția, inclusiv prin includerea “femeilor iordaniene” în capitolul II, intitulat “Drepturile și îndatoririle iordanienilor”, care se referă la egalitatea în drepturi a cetățenilor.
Mai mulți deputați s-au opus amendamentului, numindu-l “inutil”, potrivit canalului Al-Mamlaka, care a transmis sesiunea.
“Este “eib” pentru noi să adăugăm cuvântul femei iordaniene”, a spus unul dintre ei, Raed Smeirat, folosind un cuvânt arab foarte negativ care ar putea fi comparat în acest context cu “rușine” sau “dezonoare”.
Acest lucru a provocat furia șefului parlamentului, Abdelkarim al-Daghmi, care a cerut scuze din partea lui Smeirat.
Un alt deputat, Suleiman Abu Yahya, i-a cerut lui Daghmi să suspende sesiunea, dar acesta a refuzat.
Șeful parlamentului i-a cerut apoi să părăsească sala, după care a izbucnit o bătaie între mai mulți deputați, potrivit imaginilor filmate în direct, în timp ce Daghmi părăsea adunarea.
Ședința a fost în cele din urmă amânată pentru miercuri.
Alte amendamente constituționale care urmează să fie dezbătute includ crearea unui “Consiliu Național de Securitate”, reducerea mandatului șefului parlamentului de la doi ani la un an.
Constituția, promulgată în 1952 de bunicul regelui Abdullah al II-lea, a fost deja modificată de 29 de ori, iar modificările anterioare i-au acordat mai multă putere regelui în detrimentul legislativului, potrivit experților. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: