ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israelul va facilita intrarea palestinienilor din SUA în cadrul programului american de scutire de vize

Ca parte a eforturilor de a ajunge la un acord de scutire de vize cu Statele Unite, Israelul a fost de acord să permită americanilor care dețin și cetățenie palestiniană să intre liber pe Aeroportul Internațional Ben Gurion, a confirmat un oficial israelian de rang înalt pentru ”The Times of Israel”.

Israelul face lobby de ani de zile pentru a intra în programul de scutire de vize al SUA și a înregistrat progrese semnificative în ultimele luni.
Ministrul israelian de Interne Ayalet Shaked a declarat luna trecută că o comisie americană urma să viziteze statul evreu în ianuarie pentru a se întâlni cu oficiali israelieni, “cu scopul de a obține intrarea fără vize până la sfârșitul anului 2022”.
Intrarea americanilor-palestinieni în Israel a fost văzută ca un punct de blocaj major în cadrul negocierilor.
Dar postul public de televiziune israelian Kan a informat că serviciul de securitate internă Shin Bet a acceptat termenii acordului cu SUA.
În octombrie, secretarul american pentru Securitate Internă a anunțat că SUA ia în considerare adăugarea a patru țări, inclusiv Israelul și România, la programul de scutire de vize.
Cetățenii din aceste țări vor putea călători în SUA fără viză pentru o perioadă de până la 90 de zile.
Pentru a participa la program, o țară trebuie să îndeplinească mai multe cerințe legate de combaterea terorismului, aplicarea legii privind imigrația, securitatea și gestionarea frontierelor. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d