Premierul israelian: “Israelul se află în pragul unei explozii de infecții fără precedent”

Corespondentul Anima News, Daniel Segal, transmite: Premierul israelian Naftali Bennett a avertizat marți că țara se află în pragul unei “explozii a ratelor de infecție fără precedent, la o scară pe care nu am mai văzut-o niciodată în Israel”.

“Această explozie se va întâmpla – nu o putem opri”, a declarat Bennett într-un interviu acordat postului de radio Reshet Bet.
“Ceea ce putem face este să protejăm fiecare ființă umană”, a adăugat el, referindu-se însă la vaccinare, în condițiile în care un milion de israelieni nu au primit încă vaccinul de rapel, iar alți 700.000 nu au fost vaccinați deloc.
În același timp, creșterea numărului de cazuri se accelerează.
Potrivit lui Eran Segal, biolog informatician la Institutul de Științe Weizmann și unul dintre principalii consilieri ai cabinetului însărcinat cu combaterea epidemiei, sunt diagnosticate zilnic, conform unei medii săptămânale, aproximativ 1.600 de noi cazuri de coronavirus, dintre care 850 sunt datorate variantei Omicron.
“Scopul meu, de la începutul pandemiei, a fost să evit pe cât posibil carantina”, a declarat șeful guvernului, dar “nu mi-e teamă să fac ceea ce trebuie”.
Bennett a recunoscut, totuși, că în cazul răspândirii variantei Omicron, “nu știm cum va fi mâine”, așa că “nu vreau să fac declarații, pentru că este foarte complicat”.
În ceea ce privește o a patra doză de vaccin, Naftali Bennett a declarat că doar persoanele imunocompromise și cele în vârstă au fost afectate.
“Observăm o scădere a eficacității rapelului după câteva luni”, a deplâns el, “dar eu îmi pun toată încrederea în mâinile profesioniștilor.
Luni, Centrul Medical Chaim Sheba din Ramat Gan (centru) a lansat primele teste clinice din lume pentru o a patra doză de vaccin Pfizer împotriva coronavirusului. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: