ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

În 2022, armata israeliană se va concentra pe lupta împotriva Iranului în Siria și va pregăti un atac asupra programului său nuclear

Forțele de Apărare ale Israelului (Țahal) au declarat că au redus semnificativ capacitatea Iranului de a transfera arme și echipamente prin Siria în ultimul an, prin atacurile sale aeriene.

Forțele Țahal intenționează să continue operațiunile în 2022.
Armata își continuă pregătirile pentru un potențial atac asupra instalațiilor nucleare iraniene, în timp ce la Viena au loc în prezent discuții între Teheran și puterile mondiale cu privire la o revenire la acordul din 2015 privind oprirea programului nuclear al Republicii Islamice în schimbul reducerii sancțiunilor.
Potrivit estimărilor militare, Iranul nu a reușit să își transfere sistemele de armament în regiune – pe calea aerului, pe mare sau pe uscat – în aproximativ 70% din timp, datorită intervenției israeliene.
Ca urmare, numărul sistemelor de arme avansate sau strategice din Siria este în scădere, potrivit Țahal.
„Creșterea numărului de operațiuni din ultimul an a provocat o întrerupere semnificativă a tuturor căilor de injectare a armelor pe diferite fronturi de către inamicii noștri”, a declarat șeful Statului Major al Țahal, Aviv Kohavi, în această săptămână, în cadrul unei ședințe de informare de sfârșit de an.
Pe lângă pregătirea pentru contracararea amenințărilor regionale, Țahal intenționează, de asemenea, să aloce resurse considerabile în anul următor pentru a contracara Hamas în Fâșia Gaza și pentru a combate activitatea teroristă în Cisiordania.
În Cisiordania s-a înregistrat recent o creștere semnificativă a violenței, atât a atacurilor palestinienilor asupra israelienilor, cât și a atacurilor rezidenților israelieni asupra palestinienilor, potrivit statisticilor Țahal. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: