Israel: Restaurant din orașul Herzliya oferă burgeri vegani făcuți de un robot

Lanțul israelian de fast-food BBB, situat în localitatea Herzliya, oferă burgeri vegani pregătiți de un robot care adaptează gătitul și ingredientele în funcție de cerințele clienților, o premieră mondială, potrivit restaurantului.

“Este pentru prima dată când o mașină pregătește un burger personalizat fără nicio intervenție externă”, spune Racheli Vizman, președintele SavorEat, start-up-ul israelian specializat în alternative la carne care se află în spatele acestui concept.
O aplicație le permite clienților să seteze proporțiile de proteine și grăsimi pe care le doresc în burgerul lor, precum și dimensiunea și timpul de gătire, spune Vizman.
Dispozitivul robotizat, numit “robo-chef”, este la fel de mare ca un cuptor de dimensiuni normale și este capabil să prepare trei burgeri în același timp.
Fasolea, cartofii și năutul sunt principalele ingrediente mobilizate, perfecte pentru a crea o textură “care seamănă cu carnea”, adaugă Vizman, care și-a lansat compania în 2018 alături de doi profesori de la Universitatea Ebraică din Ierusalim.
“Sperăm să satisfacem pofta de burger a vegetarienilor, veganilor și flexitarianilor, a celor care mănâncă carne ocazional”, spune Ahuva Turgeman, care conduce restaurantul BBB.
Aproximativ 5% dintre israelieni susțin că sunt vegani și, potrivit SavorEat, piața alternativelor la carne este în plină expansiune. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: