Ministerul israelian al Apărării dă undă verde parcului eolian de pe Podișul Golan

Ministerul israelian al Apărării a anunțat miercuri că a semnat un acord cu compania israeliană de energie verde Energix care prevede ridicarea a 41 de turbine eoliene în nordul Podișului Golan.

Acest acord marchează un pas important în procesul național de tranziție ecologică, bazat pe o producție mai mare de energie regenerabilă.
Semnatarii acordului sunt directorul general al Ministerului Apărării, generalul-maior Amir Eshel, și președintele Eran, filiala de energie eoliană a Energix, care se va ocupa de
proiect.
Cele 41 de turbine prevăzute în acord, fiecare cu o înălțime de 200 de metri, vor forma împreună primul parc eolian de această amploare care va fi construit în Israel.
“Promovarea inițiativelor de energie verde este, de asemenea, un obiectiv național pentru Ministerul Apărării. Ne-am asumat riscuri calculate care ne permit să investim în soluții tehnologice”, a declarat miercuri generalul-maior Eshel pentru site-ul israelian de știri IsraelDefense.
“Armata israeliană va acționa alături de Energix pentru a opera și întreține viitorul parc eolian”, a adăugat el.
“Semnarea unui acord cu Ministerul Apărării reprezintă un pas uriaș în vederea obținerii autorizației de construcție pentru proiectul filialei noastre Eran. Mulțumim ministerului pentru cooperare și suntem încântați să facem parte din efortul național pentru tranziția ecologică”, a declarat președintele Energix, Asa (Asi) Levinger. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: