Ministerul israelian al Sănătății: Aproape 2.000 de pacienți cu gripă, spitalizați

Ministerul israelian al Sănătății a anunțat miercuri că 1.849 de persoane sunt în prezent spitalizate din cauza gripei, dintre care 605 copii și 124 de femei însărcinate și proaspete mame.

Numărul de cazuri noi continuă să crească, în special în rândul tinerilor și al persoanelor în vârstă, a adăugat ministerul.
Autoritățile sanitare au subliniat că majoritatea persoanelor cu gripă sunt infectate cu o tulpină împotriva căreia vaccinul din acest an oferă protecție și recomandă cu insistență vaccinarea antigripală pentru orice persoană cu vârsta de peste șase luni.
Vaccinurile antigripale se schimbă în fiecare an pentru a se adapta la virusul în schimbare.
Frecventă și foarte contagioasă, gripa provoacă tuse și respirație rapidă și șuierătoare. De cele mai multe ori este ușoară, dar poate necesita o vizită la urgență sau chiar spitalizare.
Iarna trecută, măsurile de izolare și de barieră anti-Covid au ajutat la blocarea tuturor virusurilor, inclusiv a gripei.
Epidemia de gripă sezonieră a luat amploare în Israel de câteva zile.
Laure Kadaya, care locuiește în Tel Aviv, a contractat virusul săptămâna trecută și descrie “simptome foarte violente”.
“Am avut febră intensă timp de mai multe zile, cu dureri de cap și de gât, tuse uscată, neîncetată și oboseală extremă”, a spus ea.
“Îi încurajez pe toți cei care nu au făcut-o încă să se vaccineze. O voi face eu însămi anul viitor”, promite ea.
Prin comparație, 141 de persoane sunt în prezent spitalizate cu Covid-19, dintre care 88 în stare gravă.
Israelul a înregistrat marți, pentru a doua zi consecutiv, aproape 3.000 de noi cazuri de coronavirus și are un total de 17.260 de cazuri active, dublu față de cel înregistrat în urmă cu o săptămână. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: