Covid-19: Israelul a primit primul transport de pastile de tratament Pfizer

Avionul cu primul transport de medicamente de la laboratorul american Pfizer a aterizat în această joi după-amiază pe aeroportul Ben Gurion, după negocieri conduse de premierul Naftali Bennett.

“Medicamentul Pfizer care a sosit astăzi în Israel, printre primele țări din lume, este o completare importantă a setului de instrumente de combatere a coronavirusului”, a declarat Bennett.
“Așa cum am fost pionieri mondiali în administrarea celui de-al treilea și al patrulea vaccin, acum suntem de asemenea lideri în administrarea medicamentului pentru cetățenii Israelului”, a declarat premierul israelian.
Naftali Bennett a mulțumit “prietenului său”, directorul general al Pfizer, Albert Bourla, ministrului Sănătății, Nitzan Horowitz, și companiei El Al care a asigurat transportul.
“Lucrăm într-o manieră ordonată și riguroasă și cu un efort combinat de testare, vaccinări și acum și medicamente, vom depăși împreună varianta Omicron”, a conchis premierurul israelian.
Medicamentul ar urma să coste în Israel aproximativ 530 de dolari (467 de euro) per pacient, dar nu se știe încă care va fi prețul pentru pacienții israelieni. (Anima News)

Lasă un răspuns