Iranul anunță lansarea unei rachete în spațiu

Iranul a anunțat joi că a lansat în spațiu o rachetă care transporta trei dispozitive de cercetare, potrivit televiziunii de stat, care nu a precizat dacă acestea au intrat pe orbita Pământului.

De asemenea, nu a precizat ce dispozitive au fost sau când au fost lansate, ceea ce intervine în marja negocierilor de la Viena pentru a încerca să salveze acordul nuclear iranian din 2015.
“Lansatorul de sateliți Simorgh a trimis trei dispozitive de cercetare în spațiu la 470 de kilometri de Pământ”, a declarat Ahmad Hosseini, un purtător de cuvânt al Ministerului iranian al Apărării, citat de televiziunea de stat.
“Performanța centrului spațial și a purtătorului de sateliți a fost realizată corect”, a adăugat el.
Acordul, aprobat prin Rezoluția 2231 a Consiliului de Securitate al ONU, solicită Teheranului “să nu desfășoare nicio activitate legată de rachete balistice concepute pentru a transporta focoase nucleare, inclusiv lansări care utilizează tehnologia rachetelor balistice”.
Statele Unite și-au exprimat “îngrijorarea” în februarie, după ce Iranul a anunțat testarea unui nou lansator de sateliți, afirmând că un astfel de program ar putea contribui la dezvoltarea de “rachete balistice”. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: