Iranul anunță lansarea unei rachete în spațiu

Iranul a anunțat joi că a lansat în spațiu o rachetă care transporta trei dispozitive de cercetare, potrivit televiziunii de stat, care nu a precizat dacă acestea au intrat pe orbita Pământului.

De asemenea, nu a precizat ce dispozitive au fost sau când au fost lansate, ceea ce intervine în marja negocierilor de la Viena pentru a încerca să salveze acordul nuclear iranian din 2015.
“Lansatorul de sateliți Simorgh a trimis trei dispozitive de cercetare în spațiu la 470 de kilometri de Pământ”, a declarat Ahmad Hosseini, un purtător de cuvânt al Ministerului iranian al Apărării, citat de televiziunea de stat.
“Performanța centrului spațial și a purtătorului de sateliți a fost realizată corect”, a adăugat el.
Acordul, aprobat prin Rezoluția 2231 a Consiliului de Securitate al ONU, solicită Teheranului “să nu desfășoare nicio activitate legată de rachete balistice concepute pentru a transporta focoase nucleare, inclusiv lansări care utilizează tehnologia rachetelor balistice”.
Statele Unite și-au exprimat “îngrijorarea” în februarie, după ce Iranul a anunțat testarea unui nou lansator de sateliți, afirmând că un astfel de program ar putea contribui la dezvoltarea de “rachete balistice”. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: