ISRAELMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israel: Compania farmaceutică Teva va comercializa produse medicale pe bază de canabis

Compania israeliană Teva Pharmaceutical Industries, unul dintre cei mai mari producători de medicamente generice din lume, a anunțat că a semnat un acord cu Cannbit-Tikun Olam, principalul furnizor de canabis medical din Israel.

Împreună, cele două companii vor comercializa și distribui produse medicale pe bază de canabis în Israel, în Teritoriile Palestiniene și, în curând, și în Ucraina.
În cadrul acordului, Cannbit-Tikun Olam va produce uleiuri de canabis bogate în THC, principalul ingredient activ din toate produsele din canabis, și CBD, un alt ingredient activ care se găsește în planta de canabis, care nu conține compuși psihoactivi și care este adesea utilizat în remedii naturale.
Uleiurile vor fi apoi selectate de Teva și comercializate sub o nouă marcă comună.
Uleiurile vor fi produse în conformitate cu “cele mai stricte și riguroase standarde”, au declarat cele două companii la anunțarea noului parteneriat.
Teva Israel și Cannbit-Tikun Olam au declarat că vor încheia inițial o colaborare pe zece ani, cu opțiunea de a o prelungi pentru încă nouă ani.
Intervievat de Times of Israel, directorul general al Cannbit-Tikun Olam, Avinoam Sapir, care a fost și președinte al Teva Israel din 2013 până în 2020, a calificat acordul drept “uriaș”.
“Acordul nostru arată că Teva crede în construirea unui sector de canabis medical în Israel”, a conchis el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d