Israel/Rețelele sociale: Ministrul comunicațiilor ar dori să înființeze un serviciu de asistență în ebraică pentru utilizatori

Ministrul israelian al Comunicațiilor, Yoaz Hendel (foto), ai cărui părinți sunt originari din România, ar încerca să forțeze rețelele de socializare să înființeze un serviciu de asistență în limba ebraică pentru utilizatorii ale căror profiluri au fost blocate sau ale căror postări au fost eliminate de pe platformele lor, a relatat postul israelian Channel 13.

Ministrul Hendel, care nu a făcut niciun comentariu public pe această temă, a redistribuit informația publicată de canalul israelian pe contul său oficial de Twitter, cu titlu de confirmare.
Yoaz Hendel este un apropiat al ministrului justiției, Gideon Sa’ar, a cărui propunere de lege pentru limitarea incitării la ură pe rețelele de socializare a fost aprobată luni de Comisia legislativă a Knessetului, un pas important pentru viitoarea adoptare a textului.
Legea ar permite instanțelor israeliene să “elimine orice conținut care reprezintă o amenințare reală la adresa securității statului, a unei persoane publice sau a publicului larg”.
Aprobarea proiectului de lege de către Comisia legislativă a fost imediat condamnată de liderul opoziției, Benjamin Netanyahu.
“Democrația însăși este amenințată aici. Gideon Sa’ar a adoptat o lege ‘iraniană’ care cenzurează rețelele sociale din Israel”, a scris el pe Twitter.
Organizațiile pro-democrație și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea, avertizând că legea ar putea fi folosită pentru a reprima activiștii politici. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: