ISRAEL

Israelul aprobă a patra doză pentru persoanele imunodeprimate

Directorul general al Ministerului israelian al Sănătății, Nachman Ash, a declarat joi că a decis să aprobe administrarea unei a patra doze de vaccin împotriva coronavirusului pentru persoanele imunodeprimate în contextul răspândirii variantei Omicron, „din cauza îngrijorărilor legate de vulnerabilitatea acestora”.

Luna trecută, Ministerul Sănătății a aprobat și apoi a amânat administrarea unei a patra doze pentru israelienii de peste 60 de ani și alte persoane aflate în pericol, după o reevaluare a amenințării reprezentate de Omicron.
Ash a declarat că oficialii din domeniul sănătății vor lua în considerare posibilitatea de a permite vaccinarea mai multor persoane.
La rândul său, ministrul israelian al Sănătății a declarat în cadrul unei conferințe de presă că oficialii se pregătesc pentru rate de infecție mai mari ca niciodată în contextul răspândirii Omicron.
„Suntem pregătiți pentru un număr mare de infecții și suntem pregătiți pentru toate posibilitățile. Situația este sub control. Ne-am pregătit și ne-am antrenat din timp, iar situația din Israel este mult mai bună decât în restul lumii”, a spus el.
„Am câștigat timp prețios prin acțiuni rapide și echilibrate, dar asta nu înseamnă că putem fi mulțumiți”, a adăugat ministrul, asigurând că reținerea „nu se află pe ordinea de zi”.
Într-o nouă regulă menită să limiteze răspândirea virusului, Ash a declarat că măștile trebuie purtate la întâlnirile în aer liber cu mai mult de 50 de persoane.
În aprilie, Israelul a eliminat cerința de a purta măști în aer liber și a recomandat doar ca acestea să fie purtate în continuare la adunări mari. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d