ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Naftali Bennett: Israelul nu se opune unui acord nuclear iranian „bun”

Israelul nu se va opune „în mod automat” unui acord cu marile puteri în problema nucleară iraniană la Viena, a declarat premierul israelian într-un interviu acordat radioului militar.

„Nu suntem adversari de principiu. Noi avem o abordare pragmatică”, a declarat Naftali Bennett.
„Spre deosebire de alții, noi nu încercăm să luptăm de dragul de a lupta, ci încercăm să aducem un rezultat”, a subliniat el.
Cu toate acestea, Bennett a declarat că probabilitatea ca din discuțiile de la Viena să rezulte un acord adaptat intereselor Israelului este „redusă”, în timp ce principalul obiectiv al Iranului în cadrul negocierilor care au fost reluate luni va fi ridicarea tuturor sancțiunilor americane.
„La sfârșitul zilei, desigur, ar putea exista un acord bun (…), dar este probabil să se întâmple într-o astfel de dinamică?”, a întrebat el.
„Nu, pentru că aveți nevoie de o poziție mult mai puternică (din partea liderilor mondiali). Iranul are cărți foarte slabe, dar lumea se comportă ca și cum Teheranul ar negocia dintr-o poziție de forță”, a deplâns el.
Între timp, ministrul israelian de Externe, Yair Lapid, a demarat o serie de discuții de amploare cu 25 de națiuni în încercarea de a contracara programul nuclear iranian.
Mulți oficiali, atât israelieni, cât și americani, consideră că forța balistică a Iranului este, de asemenea, o amenințare potențial mai mare – și cu siguranță mai imediată – decât activitatea sa nucleară. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: