ROMÂNI ÎN LUMEROMÂNIASORIN ROȘCA STĂNESCU

Arafat, komandantul acțiunii

Am scris intenționat cu „k” „comandantul acțiunii”. Este titulatura pe care și-a inventat-o Raed Arafat. Și nu întâmplător. Personajul suferă de buricism. Adică se crede buricul lumii. Iar lumea în care el se autointitulează comandant, într-o singură lună, octombrie 2021, a înregistrat cele mai multe decese de români de la al Doilea Război Mondial până acum. Atâta doar că Raed Arafat, cu o viclenie greu de egalat, fuge de răspundere. Și încearcă să o disipeze.
Conform unei statistici necontestată până în prezent de nimeni, în luna octombrie a acestui an, au murit 44.595 de concetățeni. Și s-au născut doar 15.613. O parte dintre decese au fost cauzate de valul 4 al Covidului, în condițiile în care absolut toți specialiștii din lume, inclusiv specialiștii români, sunt de acord că autoritățile de la București au fost nepregătite pentru a face față provocării. Iar „comandantul acțiunii”, cu sau fără „k”, a fost nimeni altul decât Arafat. Un alt procent al deceselor este cauzat tot de măsurile aberante luate în ceea ce-i privește pe pacienții non-Covid. Cărora li s-a refuzat tratamentul în spitale. Sau care nu au fost operați la timp. Sau nu au fost operați deloc. A fost un carnagiu. Pe care însă Arafat refuză să și-l asume. În urmă cu câteva zile, într-o confruntare altfel extrem de interesantă pe postul de televiziune al Evenimentului Zilei între medicul Lucian Duță, fost șef al Casei de Sănătate, și „comandantul acțiunii”, Raed Arafat, confruntare care a avut loc la per tu, Raed Arafat a insistat asupra faptului că își asumă până la capăt toate deciziile luate de alții. Cu alte cuvinte, el însuși, adică de capul lui, nu a luat niciuna dintre deciziile fatale pentru sănătatea publică. Ia să vedem dacă s-a ascuns sau nu în spatele altora. Ia să vedem dacă fuge sau nu de răspundere, în condițiile în care nici măcar el nu-și permite să susțină că nu au fost luate decizii greșite. Și, adaug eu, decizii greșite în materie de sănătate publică înseamnă oameni care au murit.

Jurnalistul de investigație Iosefina Pascal, care s-a înfipt de mai mult timp cu dinții în beregata lui Raed Arafat, mai mult chiar decât alți jurnaliști de investigație cu ștate mai vechi, a dezvăluit pe un post de televiziune o serie întregă de documente, care pulverizează literalmente mecanismul de apărare al lui Arafat. „Komandantul acțiunii” a fost prins cu garda jos.

Arafat a afirmat în mod mincinos – și aștept să mă dea în judecată, dacă consideră că-l calomniez prin această afirmație – că toate deciziile importante pe care le-a luat au fost luate în temeiul concluziilor prealabile la care au ajuns Grupul de Comunicare Strategică, Grupul tehnico-științific și Centrul Național pentru Situații de Urgență. Nu insist acum, dar presa a demonstrat că o parte dintre aceste colective de așa-ziși specialiști sunt fantomatice. Iar Arafat a refuzat să-i nominalizeze în mod oficial pe pretinșii săi specialiști, motivând că astfel îi protejează de eventualele atacuri din partea presei. În realitate lucrurile nu stau așa. Dincolo de faptul că până la urmă nu prea contează la ce concluzie au ajuns pe parcurs pretinșii săi specialiști, atâta timp cât tot el a fost mai mult decât coordonatorul operațiilor și chiar „komandatul acțiunii”. În acest sens, Iosefina Pascal ne oferă câteva concluzii cât se poate de concludente. Cum a fost de pildă evacuarea dramatică, în miez de noapte, fără niciun fel de rost și cu pagube umane, profesionale și materiale uriașe, a Spitalului Foișor. Acolo nu a existat decât un ordin rapid, nemotivat legal, scris și semnat de Arafat. La fel, tot printr-un ordin al „komandantului acțiunii”, s-a decis în mod abuziv și neprofesionist detașarea rezidenților de la facultățile de farmacie la DSP. Cu precizarea că aceștia nu sunt de specialitate și nici nu și-au dat acordul în acest sens. A fost un abuz care nu a avut în spate niciun fel de deliberare a celor trei grupuri de așa-ziși specialiști. Mai gravă decât toate aceste acțiuni însă a fost sistarea, tot prin ordinul dat și semnat de Arafat, a operațiilor care în mod obișnuit se desfășurau în spitale pentru salvarea unor pacienți non-Covid. Exemplele pot continua.

În aceeași categorie, dar de astă dată cu încărcătură penală, întrucât există deja administrate câteva dosare în acest sens, sunt nenumăratele achiziții făcute „pe sprânceană”, unii zic cu para-ndărăt, dirijate în mod direct sau indirect de către Arafat. Izolete, ventilatoare, diverse alte aparate medicale și mai recent scandaloasele teste lego pentru școli. Ca să nu mă refer în acest  demers editorial și la elicoptere, avioane sau ambulanțe sau la firma complice care le asigură dotările, dezvăluire uluitoare făcută de jurnalistul Liviu Alexa, în urma căreia Raed Arafat a pierdut chiar și un proces.

Să încheiem acest scurtă panoramă a deciziilor arbitrare, fără niciun suport în spate, luate de „komandantul acțiunii”, menționând carantinarea, tot abuzivă, a Timișoarei și a altor localități din țară.

Prin urmare, în singura dezbatere în direct, „komandantul acțiunii” a mințit cu nerușinare și îl provoc din nou să mă dea în judecată dacă are curajul, pentru că, sincer, simt nevoia să prezint probele pe care le am – și ele sunt bine documentate – într-o instanță civilă. Pentru ca de acolo ele să fie luate și utilizate de o instanță penală.

Lasă un răspuns

%d