ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Hackeri legați de Iran au încercat să ajungă la fiul lui Netanyahu prin intermediul unor activiști Likud

Un grup de hackeri legați de Iran, care au vizat activiști din partidul Likud al liderului opoziției Benjamin Netanyahu în ultimele săptămâni, a încercat să îl contacteze pe fiul său Yair Netanyahu, potrivit unui reportaj difuzat de postul de televiziune Channel 12.

Hackerii i-au contactat pe membrii Likud și s-au oferit să îi ajute să organizeze proteste, să le finanțeze, să pregătească bannere și să deschidă grupuri pe aplicația de mesagerie Telegram, într-un aparent efort de a semăna discordie, potrivit site-ului FakeReporter.
O discuție publicată de Channel 12 arată că un hacker legat de Iran l-a incitat pe activista Likud Orly Lev să organizeze la Tel Aviv un protest împotriva coaliției de guvernare.
Lev a declarat că nu și-a dat seama la momentul respectiv că a corespondat cu un hacker.
Potrivit Channel 12, schimburile de mesaje au durat săptămâni întregi, hackerul oferind ajutor și servicii și încercând să le transmită unor apropiați ai lui Netanyahu, inclusiv fiului său.
Orly Lev a declarat că Yair Netanyahu “nu a avut nicio legătură” cu acest caz, că hackerii au crezut că ea este în contact cu Yair Netanyahu și că au încercat să ajungă la el prin intermediul ei în mai multe rânduri.
Potrivit Channel 12, persoana care a contactat-o pe Lev are legătură cu o rețea de conturi false de social media care au vizat activiști proeminenți ai Likud și alți israelieni, împărtășind conținut politic extremist cu scopul de a stârni tensiuni în întreaga țară.
“Ei nu vin să facă rău Likudului. Ei vin să distrugă Israelul”, a declarat Achiya Schatz, CEO al FakeReporter. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d