ISRAELMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂSTIL DE VIAȚĂ

Israelul impune restricții la adunări și măști pentru petrecăreți înaintea sărbătorilor de Anul Nou

Autoritățile israeliene au impus noi restricții asupra adunărilor, în condițiile în care numărul cazurilor de coronavirus a depășit 4.000 de infecții zilnice pentru a doua zi consecutiv, a anunțat Ministerul Sănătății.

Miniștrii au aprobat norme care impun pașapoarte verzi pentru evenimentele culturale sau religioase în aer liber cu 100 sau mai multe persoane, în timp ce directorul Ministerului Sănătății a semnat o directivă care impune purtarea măștilor la adunările în aer liber cu 50 sau mai multe persoane.
Măsurile au ca scop prevenirea unei creșteri a numărului de cazuri noi alimentate de răspândirea variantei Omicron, foarte contagioasă, în condițiile în care mulți israelieni vor sărbători astăzi, vineri, Revelionul.
Noile reguli au intrat în vigoare joi seară, a declarat Ministerul Sănătății, dar nu vor fi supuse aprobării Knessetului până la începutul săptămânii viitoare.
Anterior, doar pentru adunările în aer liber de 1.000 de persoane sau mai mult era necesară prezentarea unui pașaport verde, care se acordă persoanelor care sunt complet vaccinate sau care s-au vindecat recent de virus.
Participanții nevaccinați trebuie să prezinte un test Covid negativ.
Noile orientări au fost anunțate joi seara, la câteva ore după ce experții l-au asigurat pe premierul Naftali Bennett că Israelul va ajunge probabil în curând la 20.000 de cazuri pe zi. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d