Lumea se pregătește să întâmpine Noul An sub un nor Covid

Festivități anulate sau sever restricționate, muzică interzisă, Revelionul limitat la nivel familial: lumea se pregătește să intre în 2022 într-un al treilea an de pandemie, în timp ce numărul contaminărilor explodează, dar apar timide semne de speranță.

În ultimele 12 luni am văzut venirea unui nou președinte al SUA și un nou album al lui Adele, primele Jocuri Olimpice fără spectatori, iar visele de democrație au dispărut în Afganistan, Birmania și Hong Kong.
Dar pandemia a fost cea care a dominat din nou viețile celor mai mulți oameni.
Peste 5,4 milioane de persoane au murit de când virusul a fost identificat pentru prima dată în China, în decembrie 2019.
Nenumărați alții au fost infectați, supuși la carantine, stingeri și o mulțime de teste.
Apariția variantei Omicron, la sfârșitul anului 2021, a făcut ca numărul de cazuri zilnice de coronavirus să depășească pentru prima dată un milion, potrivit unei numărători AFP.
Marea Britanie, Statele Unite și chiar și Australia, care au rămas mult timp imune la pandemie, bat recorduri de cazuri noi.
Cu toate acestea, distribuirea vaccinurilor către aproximativ 60% din populația lumii oferă o rază de speranță, deși unele țări sărace au încă un acces limitat la acestea, iar o parte a populației este încă reticentă în a le lua.
Cu toate acestea, în 2021 s-a înregistrat o creștere a protestelor împotriva restricțiilor în Europa și nu numai, în timp ce o minoritate a rămas reticentă la vaccinare, ceea ce a ridicat îngrijorări cu privire la modul în care se va pune capăt pandemiei fără creșterea ratelor de vaccinare.
Experții speră că restul lumii va urma exemplul și că anul 2022 va marca o nouă fază, mai puțin mortală, a pandemiei.
Dar Organizația Mondială a Sănătății prevede că următoarele luni vor fi dificile.
“Sunt foarte îngrijorat de faptul că Omicron, mai transmisibil, care circulă în același timp cu Delta, va duce la un tsunami de cazuri”, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Lumea se pregătește să intre în noul an sub un nor Covid. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: