ISRAEL

Israelul confiscă 2,6 milioane de shekeli în criptomonede din conturile Hamas

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a ordonat confiscarea a 2,6 milioane de shekeli (710.000 de euro) în criptomonede de la o companie de schimb valutar care are legături cu gruparea teroristă Hamas din Fâșia Gaza, a relatat site-ul ziarului Israel Hayom.

Potrivit oficialilor din domeniul apărării, confiscarea este una dintre cele mai mari din ultimii ani și reprezintă o lovitură majoră pentru compania de schimb valutar în cauză.
Măsura vine în urma unui ordin similar emis în urmă cu câteva luni de Benny Gantz pentru a confisca portofelele de criptomonede aparținând familiei din Gaza care conduce bursa de valută.
Potrivit Ministerului Apărării, schimbul și-a intensificat activitatea în mai 2019, după ce forțele israeliene l-au eliminat pe Hamed Ahmed Khudari, un terorist din Gaza responsabil pentru transferul de fonduri iraniene către Hamas și Jihadul Islamic Palestinian din Gaza.
Rețeaua de finanțare a terorismului a fost dezmembrată în cadrul unei operațiuni comune la care au participat serviciile de informații ale armatei israeliene, Departamentul economic de combatere a terorismului din cadrul Ministerului Apărării, Poliția israeliană și unitatea cibernetică a Procuraturii Generale.
Hamas operează o rețea de case de schimb valutar care importă bunuri și fonduri în Gaza pentru a-și finanța operațiunile militare.
Se știe că bursa de valută vizată de acest ordin transferă anual milioane de dolari către grupul terorist și, ca atare, a fost desemnată drept organizație teroristă de către statul Israel. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d