ISRAELLUMEA ARABĂ

Jihadul Islamic amenință Israelul cu un val de violențe și se declară pregătit pentru escaladare

Jihadul Islamic a amenințat sâmbătă Israelul cu noi violențe dacă un prizonier palestinian aflat în prezent în greva foamei va muri.

Hisham Abu Hawash, un palestinian din Dura, în apropiere de Hebron, în Cisiordania, se află în greva foamei în semn de protest față de detenția sa de 137 de zile de către Israel, potrivit avocaților săi.
Comitetul Internațional al Crucii Roșii a avertizat la sfârșitul lunii decembrie că greva foamei prelungită al lui Abu Hawash l-a plasat într-o “stare critică” care ar putea duce la moartea sa.
“El este supus unui proces de asasinare, de eliminare. Ne vom ocupa de această problemă în conformitate cu angajamentul nostru de a răspunde la orice asasinat criminal comis de inamic”, a declarat Jihadul Islamic într-un comunicat sâmbătă după-amiază.
Facțiunile palestiniene din Gaza au amenințat în mod regulat cu reluarea violențelor ca răspuns la condițiile prizonierilor aflați în greva foamei.
Jihadul Islamic a anunțat, de asemenea, că și-a ridicat nivelul de pregătire pentru o escaladare a violențelor cu Israelul, inclusiv evacuarea bazelor sale militare.
Mai devreme în cursul zilei, două rachete lansate din Fâșia Gaza spre teritoriul israelian au căzut în mare, în largul insulei Jaffa.
Șeful Statului Major al IDF a declarat că evaluează situația de securitate. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d