Covid-19: Israelul și-ar putea redeschide în curând spațiul aerian, în pofida răspândirii Omicronului

În pofida răspândirii variantei Omicron în Israel, guvernul ar putea ridica în curând cel puțin o parte din restricțiile de călătorie instituite pentru a încetini epidemia, au declarat duminică premierul Naftali Bennett și alți oficiali guvernamentali.

“Este timpul să punem capăt izolării israelienilor vaccinați care se întorc din străinătate”, a sugerat duminică ministrul Turismului, Yoel Razvozov, în cadrul ședinței săptămânale a cabinetului.
“Acest lucru nu mai are nicio valoare medicală”, a spus el.
“Cred că ar trebui să se întâmple săptămâna aceasta”, a adăugat el, cerând, de asemenea, întoarcerea în Israel a cetățenilor nevaccinați, deoarece “în ciuda planului de ajutor, industria turismului și economia nu pot continua să suporte pierderile.
Bennett a confirmat că autorizația ar trebui să aibă loc “probabil în această săptămână”, indicând că ministerele Turismului, Internelor și Sănătății se vor întâlni ulterior pentru a formula noi reguli de sănătate.
Aeroportul internațional din Israel a fost închis pentru străini de când a fost descoperit primul caz de Omicron în Israel, în noiembrie anul trecut. Aproximativ 15 țări au fost, de asemenea, incluse pe o listă roșie, ceea ce înseamnă că israelienii nu pot călători în aceste țări fără permisiune specială.
Comitetul consultativ de experți îi recomandase duminica trecută premierului să ridice complet interdicțiile de călătorie către aceste destinații în următoarele două săptămâni, apreciind că Israelul va fi deja afectat de o infecție generalizată din cauza variantei Omicron. (Anima News)

Lasă un răspuns