ISRAELMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Covid: Israelul acordă a patra doză de vaccin pentru persoanele de peste 60 de ani și personalului medical

Directorul general al Ministerului israelian al Sănătății, profesorul Nachman Ash, a decis să aprobe furnizarea unei a patra doze de vaccin pentru persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste, precum și pentru personalul medical, a anunțat duminică seara premierul Naftali Bennett (foto), în cadrul unei conferințe de presă.

“Politica noastră de a fi prima țară din lume care permite administrarea de doze de rapel a ajutat statul Israel”, a declarat Bennett.
“Rata noastră de contaminare este printre cele mai scăzute din lume. În Marea Britanie, rata contaminării pe cap de locuitor este de 50 de ori mai mare, în SUA este de 130 de ori mai mare”, a spus el.
Autoritățile sanitare au dat joi undă verde celei de-a patra doze pentru persoanele imunocompromise, după campania de rapel din vara anului trecut.
De asemenea, șeful guvernului a îndemnat duminică populația să se vaccineze, să poarte mască acolo unde este necesar și să ia măsuri pentru a-i proteja pe cei mai expuși la Covid.
“Ne putem aștepta să avem în curând 50.000 de cazuri noi pe zi”, a avertizat el.
“Vaccinarea te protejează de boli grave… și de carantină”, a reiterat el, precizând că guvernul se pregătește să schimbe orientările privind testarea și grupurile de persoane cărora li se va cere să fie testate.
“Va trebui să limităm în mod constant grupurile de persoane care pot fi testate, deoarece nu avem capacitatea de a testa pe toată lumea – nicio țară nu are”, a declarat Bennett mai devreme în cursul zilei, în cadrul reuniunii săptămânale a cabinetului.
“Vom reduce numărul de teste și vom stabili noi criterii pentru cine ar trebui să fie testat”, a declarat ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d