Hamas amenință că va răpi israelieni dacă nu se ajunge la un acord privind un schimb de prizonieri

Liderul grupării teroriste Hamas din Fâșia Gaza, Ismail Haniyeh (foto), a amenințat duminică că va răpi israelieni dacă statul evreu refuză să ajungă la un acord de schimb de prizonieri cu Hamas.

Într-un interviu acordat Al-Jazeera, Haniyeh a declarat că “Brigăzile Izz ad-Din al-Qassam dețin patru prizonieri în Gaza, iar dacă Israelul nu este convins de înțelegere – Hamas și Brigăzile al-Qassam vor răpi mai mulți”.
Ca parte a acordului de schimb de prizonieri, Haniyeh dorește ca cei 6 prizonieri care au evadat din închisoarea Gilboa în septembrie înainte de a fi reîncarcerați să fie eliberați.
Corpurile neânsuflețite ale unor soldați israelieni căzuți în 2014 în Gaza și doi civili care au intrat pe cont propriu în teritoriu se află în mâinile Hamas.
Sâmbătă dimineața, două rachete lansate din Fâșia Gaza au aterizat în largul coastei Jaffa, iar armata israeliană a ripostat seara, vizând poziții teroriste Hamas din Gaza.
Jihadul Islamic a avertizat sâmbătă seara Israelul împotriva unei escaladări a violențelor, afirmând că și-a ridicat nivelul de pregătire în cazul unor lupte. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: