ISRAELMAGAZINSTIL DE VIAȚĂ

Rețele sociale: 76% dintre israelieni nu mai au încredere în Facebook, potrivit unui sondaj

76% dintre israelieni spun că nu au încredere în Facebook în ceea ce privește gestionarea datelor lor de utilizator, potrivit unui sondaj realizat de institutul de cercetare Sample în colaborare cu iPanel.

De asemenea, 39% consideră că impactul Facebook asupra societății israeliene este negativ, în timp ce doar 15% sunt de părere contrară.
În plus, 63% dintre respondenți consideră că Google și Facebook știu mai multe despre ei decât și-ar dori.
În acest context, 31% dintre respondenți spun că se gândesc înainte de a căuta pe Google, pentru a nu dezvălui prea multe informații despre ei înșiși motorului de căutare.
De asemenea, 46% au declarat că puterea unor companii precum Google și Facebook este prea mare și susțin adoptarea de legi care să limiteze puterea acestora.
63% dintre respondenți au declarat că guvernul ar trebui să facă mai mult pentru a reglementa gestionarea confidențialității online, în timp ce 58% au declarat că ministrul comunicațiilor ar trebui să reglementeze activitățile Google și Facebook.
16 % au declarat că au redus utilizarea rețelelor de socializare după ce au considerat că acestea sunt prea intruzive, iar 12 % dintre părinți au declarat că au redus utilizarea YouTube de către copiii lor după ce au observat că aceștia vizionau conținuturi necorespunzătoare.
Trebuie menționat că săptămâna trecută, Comisia juridică a Knessetului (Parlamentul israelian, n.r.) a aprobat proiectul de lege privind Facebook, care vizează să permită ștergerea conținutului de pe rețelele de socializare dacă acesta este considerat dăunător pentru securitatea unei persoane, securitatea statului sau siguranța publică. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d