ISRAELMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israel / Omicron se răspândește: 6.562 persoane testate pozitiv – cel mai mare număr în ultimile trei luni și jumătate

6.562 de persoane au fost diagnosticate pozitiv cu virusul corona în ultima zi, a anunțat astăzi (luni) Ministerul israelian al Sănătății. Aceasta este cea mai mare cifră din 20 septembrie 2021, în urmă cu aproximativ trei luni și jumătate. Potrivit datelor, rata testelor pozitive a urcat la 4,83%, iar coeficientul de infecție a urcat la 1,88. Numărul pacienților severi a rămas stabil la 110.

Casele de sănătate (kupat holim) au început ieri să ofere pentru prima dată remedii la domiciliu pacienților cu Corona în stare ușoară până la moderată.
Aceasta, folosind medicamentul Paxlobide produs de Pfizer, care are o eficiență de aproximativ 90% în prevenirea spitalizărilor și a deceselor în rândul populațiilor cu risc ridicat.
Între timp, astăzi a început cea de-a patra campanie de vaccinare împotriva Corona, oferită personalului medical, cetățenilor cu vârsta peste 60 de ani și altor câteva grupuri de risc.
Un studiu al Centrului Medical Sheba Tel Hashomer publicat ieri a stabilit că al patrulea vaccin este sigur de utilizat, iar efectele secundare care urmează sunt similare cu cele observate în primele trei vaccinuri.
Rezultate eficiente ale creșterii anticorpilor nu au fost încă obținute. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d