Israel: Străinii vor avea voie să intre în țară de duminică, mai multe țări vor fi scoase de pe lista roșie

După ședința cabinetului de ieri (duminică), premierul Naftali Bennett a recunoscut că, din cauza creșterii rapide a numărului de contaminări din țară, Israelul este pe cale de a ridica interdicțiile de zbor.
Astăzi s-a decis ca de săptămâna viitoare să poată intra în țară străini din majoritatea țărilor.

Comitetul pentru Clasificarea Țărilor din Ministerul Sănătății a recomandat guvernului să elimine de pe lista țărilor roșii și să transfere pe lista portocalie aceste țări: Africa de Sud, Ungaria, Nigeria, Spania, Portugalia, Franța și Canada.
Țările care rămân în această etapă pe lista țărilor roșii sunt Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii, Etiopia, Regatul Unit, Tanzania, Mexic, Elveția și Turcia.
Totodată, premierul și miniștrii Afacerilor Externe, Sănătății, Afacerilor Interne, Turismului și Transporturilor au convenit că începând de duminica viitoare, 9 ianuarie, va fi permisă intrarea străinilor vaccinați și recuperați din țările portocalii. Acest lucru este condiționat de completarea în avans a unui formular online, efectuarea unui test PCR sau antigen înainte de a se urca în avion, efectuarea unui test PCR la intrarea în Israel și apoi intrarea în izolare timp de 24 de ore sau primirea unui răspuns negativ la test (oricare dintre acestea este mai devreme).
Interdicția de intrare în Israel a străinilor nevaccinați va continua.
Străinii din țările roșii nu vor avea voie să intre în Israel, cu excepția celor a căror intrare a fost aprobată de Comitetul pentru excepții.
În schița izolării celor care se întorc din Israel, o schimbare va avea loc încă din această seară, la miezul nopții.
Persoanele vaccinate și în recuperare care s-au întors deja în Israel dintr-o țară portocalie și au primit un rezultat negativ la testul PCR pe care l-au efectuat la intrarea în Israel, vor termina izolarea astăzi, luni,la miezul nopții și nu au obligația să efectueze un al doilea test.
Persoanele nevaccinate care se întorc din țările portocalii vor intra în izolare la domiciliu timp de 14 zile, cu posibilitatea scurtării izolării la primirea unui rezultat negativ la un test PCR efectuat începând cu a șaptea zi de aterizare în Israel (ziua aterizării este prima zi). / Anima News

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: