ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Mossad suspectat de bombardarea unor companii germane și elvețiene pentru a împiedica dezvoltarea nucleară în Pakistan

Mossad este suspectat că în anii 1980 a bombardat și amenințat companii germane și elvețiene care ar fi lucrat pentru a ajuta Republica Islamică Pakistan cu programul său de arme nucleare în curs de dezvoltare.

Cotidianul elvețian Neue Zürcher Zeitung (NZZ) a relatat rima dată despre acest lucru.
Potrivit ziarului, “în curând a devenit clar că Mossadul ar putea fi în spatele atacurilor și amenințărilor. Pentru Israel, perspectiva ca Pakistanul să devină, pentru prima dată, un stat islamic cu o bombă atomică reprezenta o amenințare existențială.”
Documentul relatează că Pakistanul și Republica Islamică Iran au colaborat îndeaproape în anii 1980 pentru a construi dispozitive de arme nucleare.
Activitatea intensă a companiilor germane și elvețiene pentru a sprijini programul nuclear iranian “a fost relativ bine documentată”.
Organizația de neproliferare nucleară din Asia de Sud, o entitate necunoscută până acum, a revendicat responsabilitatea pentru exploziile din Elveția și Germania.
NZZ relatează rolul cercetătorului nuclear pakistanez Abdul Qadeer Khan, părintele programului pakistanez de arme atomice, care a făcut un turneu în Europa în anii 1980 pentru a obține tehnologie și planuri de la instituții și companii occidentale pentru un dispozitiv de arme nucleare.
Khan s-ar fi întâlnit la Zurich cu o delegație a Organizației Iraniene pentru Energie Atomică în 1987. Delegația iraniană a fost condusă de inginerul Masud Naraghi, șeful Comisiei iraniene pentru energie nucleară. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d