ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Anthony Blinken și Yair Lapid au evocat Ucraina și Iranul în timpul unei discuții telefonice

Ministrul israelian de externe, Yair Lapid, a vorbit despre conflictul dintre Rusia și Ucraina, precum și despre provocările pe care le prezintă Iranul cu secretarul de stat american, Antony Blinken, în cadrul unei discuții telefonice joi, a declarat Washingtonul într-un comunicat de presă.

În timpul conversației, în care cei doi lideri au discutat despre o multitudine de dosare, șeful diplomației americane și-a ținut omologul israelian informat despre evoluția discuțiilor nucleare iraniene la Viena și a reiterat angajamentul administrației Biden față de securitatea statului ebraic.
Saptamana aceasta, Yair Lapid a afișat o poziție relativ conciliantă cu privire la discuții, subliniind, totuși, că Israelul exercită presiuni asupra marilor puteri privind necesitatea de a impune noi sancțiuni regimului de la Teheran.
“Nu suntem împotriva niciunui acord, dar trebuie să ne asigurăm că este un acord bun”, a spus el.
„Desfășurăm un război în tranșee alături de negocierile cu marile puteri pentru a realiza îmbunătățiri ale acordului. Vorbim, de asemenea, pentru a defini ce este o afacere bună”, a adăugat el.
Yair Lapid a adăugat că „oprirea programului nuclear al Teheranului” a fost „prima provocare pentru securitatea și politica externă a Israelului”.
„Preferăm să acționăm prin cooperare internațională, dar, dacă este necesar, ne vom apăra”, a adăugat el.
Discuțiile de la Viena au fost criticate de Israel, care a cerut Washingtonului să le pună capăt și să ia „acțiuni concrete” împotriva Iranului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d