ISRAELMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Coronavirus în Israel: 16.115 cazuri noi, un bilanț record de la începutul pandemiei

Ministerul Sănătății a declarat că au fost raportate 16.115 cazuri noi de coronavirus, cel mai mare număr de cazuri zilnice de la începutul pandemiei în Israel.

Potrivit cifrelor actualizate joi de Ministerul Sănătății, rata de pozitivitate a celor 330.000 de teste efectuate miercuri a fost de 4,9%.
În plus, 134 de persoane se află în prezent în stare gravă, dintre care 41 sunt conectate la aparate.
Premierul Naftali Bennett a avertizat duminică că Israelul va înregistra probabil 20.000 de cazuri noi zilnic până la sfârșitul săptămânii și ar putea ajunge la 50.000 de cazuri zilnice în momentul de vârf al valului.
Oficialii din domeniul sănătății se așteaptă ca vârful celui de-al cincilea val al pandemiei să fie atins în trei săptămâni, deoarece israelienii s-au înghesuit de miercuri la centrele de testare, iar varianta Omicron se răspândește rapid în țară.
Ministerul Sănătății a precizat că rata de transmitere a virusului, R, care indică numărul de persoane cărora fiecare persoană infectată le transmite virusul, a crescut la 1,99.
Rata de transmitere se bazează pe datele colectate cu 10 zile înainte, iar valorile de peste 1 indică faptul că infecțiile se răspândesc. Cu cât numărul este mai mare, cu atât rata de infectare este mai rapidă.
Potrivit Canal 12, autoritățile se așteaptă ca 1.200 de pacienți cu Covidiu să fie în stare gravă în acest moment, în timp ce spitalele din întreaga țară se mobilizează pentru a primi un aflux masiv de noi pacienți. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d