ISRAELMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israel/Coronavirus: Profesor Nachman Ash pune la îndoială capacitatea guvernului de a reduce contaminările

Directorul general al Ministerului Sănătății, profesorul Nachman Ash (foto), a pus sub semnul întrebării capacitatea israelienilor și a guvernului de a pune în aplicare măsurile necesare pentru a reduce rata de contaminare ca urmare a răspândirii variantei Omicron, într-un interviu acordat joi dimineață la radio Kan Reshet Bet.

„Guvernul ține cont de aspectul economic pentru fiecare decizie. Dar pentru a reduce morbiditatea, sunt necesare măsuri foarte dificile și nu este clar dacă guvernul și oamenii sunt capabili să le pună în aplicare”, a spus el.
În ultimele 24 de ore, în țară s-au înregistrat peste 16.115 de cazuri de Covid-19, dar până acum acest lucru nu s-a tradus printr-o creștere semnificativă a internărilor în spitale.
Între timp, Ministerul israelian al Educației a îndemnat directorii de școli primare să nu pună în aplicare planul Ministerului Sănătății de a supune elevii la teste rapide de antigen, invocând faptul că nu a fost consultat.
„Dorim să subliniem faptul că decizia luată în acest sens nu a fost coordonată cu Ministerul Educației și nici măcar nu a făcut obiectul unei proceduri legale formale pregătite în prealabil, care este necesară pentru punerea sa în aplicare”, a explicat ministerul într-o scrisoare adresată directorilor de școli.
„Ministerul Sănătății ar fi trebuit să coopereze cu Ministerul Educației înainte de a-și face publică decizia. Prin urmare, cerem să așteptăm instrucțiuni scrise din partea ministerului și informări la toate nivelurile, deoarece acest lucru implică o coordonare suplimentară cu Ministerul Sănătății”, continuă comunicatul.
Miercuri, Ministerul Sănătății a declarat că 3.200 de agenți vor testa toți elevii sau profesorii care au fost potențial expuși la un caz de Covid. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d