Israel/Coronavirus: Profesor Nachman Ash pune la îndoială capacitatea guvernului de a reduce contaminările

Directorul general al Ministerului Sănătății, profesorul Nachman Ash (foto), a pus sub semnul întrebării capacitatea israelienilor și a guvernului de a pune în aplicare măsurile necesare pentru a reduce rata de contaminare ca urmare a răspândirii variantei Omicron, într-un interviu acordat joi dimineață la radio Kan Reshet Bet.

“Guvernul ține cont de aspectul economic pentru fiecare decizie. Dar pentru a reduce morbiditatea, sunt necesare măsuri foarte dificile și nu este clar dacă guvernul și oamenii sunt capabili să le pună în aplicare”, a spus el.
În ultimele 24 de ore, în țară s-au înregistrat peste 16.115 de cazuri de Covid-19, dar până acum acest lucru nu s-a tradus printr-o creștere semnificativă a internărilor în spitale.
Între timp, Ministerul israelian al Educației a îndemnat directorii de școli primare să nu pună în aplicare planul Ministerului Sănătății de a supune elevii la teste rapide de antigen, invocând faptul că nu a fost consultat.
“Dorim să subliniem faptul că decizia luată în acest sens nu a fost coordonată cu Ministerul Educației și nici măcar nu a făcut obiectul unei proceduri legale formale pregătite în prealabil, care este necesară pentru punerea sa în aplicare”, a explicat ministerul într-o scrisoare adresată directorilor de școli.
“Ministerul Sănătății ar fi trebuit să coopereze cu Ministerul Educației înainte de a-și face publică decizia. Prin urmare, cerem să așteptăm instrucțiuni scrise din partea ministerului și informări la toate nivelurile, deoarece acest lucru implică o coordonare suplimentară cu Ministerul Sănătății”, continuă comunicatul.
Miercuri, Ministerul Sănătății a declarat că 3.200 de agenți vor testa toți elevii sau profesorii care au fost potențial expuși la un caz de Covid. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: