Israel/Coronavirusul: Lista țărilor “roșii” a fost anulată începând cu miezul nopții (directorul Ministerului Sănătății)

Ministerul israelian al Sănătății a decis joi să anuleze lista țărilor clasificate ca fiind “roșii”; decizia va intra în vigoare în această seară la miezul nopții.

Israelienilor li s-a interzis să călătorească în țările clasificate ca fiind “roșii”, sub sancțiunea unei amenzi de peste 1.500 de euro, iar cei care se întorceau trebuiau să se supună unei carantine de șapte zile, chiar dacă erau vaccinați.
Printre țările roșii care vor fi clasificate acum ca portocalii se numără Franța, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite, Etiopia, Regatul Unit, Tanzania, Mexic, Elveția și Turcia.
Persoanele vindecate sau vaccinate care se întorc dintr-o țară portocalie vor trebui să se izoleze la sosirea în Israel până când rezultatele testului PCR vor fi disponibile.
Persoanele nevaccinate vor trebui să facă două teste, unul în ziua sosirii și un al doilea o săptămână mai târziu, pentru a fi eliberate din carantină.
În Israel, un nou record a fost stabilit joi, cu peste 16.000 de cazuri noi și 134 de persoane în stare gravă.
Potrivit estimărilor premierului Naftali Bennett, sunt așteptate peste 50.000 de cazuri în zilele următoare. (Anima News)

Lasă un răspuns