ISRAELMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israel: Doi copii de 6 ani care sufereau de boli grave de fond au murit din cauza Corona

Doi copii de 6 ani, suferind de boli de fond complexe și grave, infectați cu Corona, au decedat astăzi, joi, într-o unitate de terapie intensivă pediatrică la spitalul israelian Soroka.

„Acesta sunt cazuri grave de copii cu boli de fond complexe, care s-au infectat cu Corona și starea lor a fost agravată de virus”, a spus dr. Tzahi Lazar, directorul unității de terapie intensă Suroka.
„Este important să vaccinăm copiii pentru a evita infecția și bolile grave. Datorită ratei accelerate de infecție, îngrijorarea noastră este că vom începe să vedem copii fără boli de fond a căror stare se poate complica ca urmare a virusului”.
În septembrie, Iman Agbaria, o moașă în vârstă de 30 de ani, care nu fusese vaccinată, a murit din cauza unei complicații legate de virus. În urmă cu o săptămână, femeia născuse un bebeluș sănătos care nu era infectat cu virusul, iar proaspăta mămică a fost dusă la secția Corona de la Centrul Medical Emek din Afula, când se află în stare bună.
Atunci a avut loc o deteriorare rapidă a stării ei și s-a decis transferarea ei pentru tratament suplimentar la Unitatea de Terapie Intensivă Corona din Carmel, inclusiv luarea în calcul a unei conexiuni la un aparat inimă-plămân (dispozitiv Acmo). Starea ei a continuat să se deterioreze rapid și, în ciuda eforturilor de resuscitare ale personalului medical, aceștia au fost nevoiți să determine decesul ei.

Lasă un răspuns

%d