Israel: copil arab împușcat în nordul Israelului, președintele Itzhak Herzog își exprimă „oroarea”

Corespondentul Anima News, Petru Clej, transmite: Mii de oameni au participat vineri la înmormântarea unui băiețel de patru ani care a fost împușcat mortal în timpul unei lupte cu arme de foc între bande de infractori într-un sat din nord, în ziua precedentă.

Președintele Itzhak Herzog a vorbit cu Muhammad Hujayrat, tatăl lui Ammar Hujayrat, și și-a exprimat „oroarea profundă” față de uciderea copilului și a oferit familiei condoleanțe.
Vineri, Curtea de Magistrați din Nazaret a extins arestarea preventivă a patru suspecți în cadrul omorului de la Bir al-Maksur. Toți patru neagă implicarea.
Se crede că Hujayrat a fost ucis de gloanțe rătăcite în timpul unui schimb de focuri între infractori. El a fost împușcat în timp ce se afla la un loc de joacă cu mama sa. Gloanțele rătăcite ar fi provenit de pe un șantier de construcții, aflat la 300 de metri distanță.
„Acesta este un incident șocant în care un copil mic lovit de focuri de armă de la infractori care folosesc arme de foc cu atâta ușurință, fără niciun respect pentru viața umană, provocând o tragedie atât de teribilă”, a declarat poliția într-un comunicat la câteva ore după asasinat. „Vom face totul pentru a-i prinde pe oamenii înarmați”.
Un martor ocular nenumit a declarat pentru Channel 12 că băiatul a fost împușcat în fața mamei sale.
Adresându-se reporterilor cu lacrimi în ochi la câteva ore după moartea fiului său, Muhammad Hujayrat a spus: „Fie ca toți musulmanii să se unească din cauza morții lui Ammar, Dumnezeu să-l binecuvânteze”.
„Stați departe de violență pentru că nu este răspunsul. Singurul răspuns este ca noi să ne întoarcem pe calea lui Dumnezeu”, a adăugat el.
Ministrul israelian al Securității Publice, Omer Barlev, care este responsabil pentru forțele de poliție israeliene, a declarat joi că a fost „sfâșietor” să audă despre moartea lui Hujayrat și a promis că autoritățile „nu vor avea odihnă până când suspecții înarmați nu vor fi aduși în fața justiției”.
„Vom lupta împotriva crimei și violenței care dăunează fără milă publicului arab”, a scris el pe Twitter.
Comunitățile arabe, care reprezintă 20% dintre cetățenii Israelului, au înregistrat o creștere a violenței în ultimii ani, determinată în principal, dar nu exclusiv, de crima organizată. Uciderea lui Hujayrat a marcat primul deces prin violență în comunitatea arabă în 2022, după un an 2021 deosebit de sângeros. Un al doilea bărbat arab a fost împușcat mai târziu în cursul zilei, în orașul Lod.
Israelienii arabi dau vina pe poliție, pe care o acuză că nu a reușit să reprime grupurile infracționale organizate și că ignoră în mare măsură violența, care include dispute în familie, războaie ale mafiei și violență împotriva femeilor.
Abraham Initiatives, care monitorizează și desfășoară campanii împotriva violenței în comunitatea arabă, a declarat că au fost 125 de arabi uciși în Israel în 2021 ca urmare a violenței și infracționalității, dintre care 62 aveau sub 30 de ani.
Prim-ministrul Naftali Bennett și Barlev au promis că vor reprima violența, precum și armele ilegale. (Petru Clej, Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: