ISRAELMAGAZIN

Focarul de gripă aviară din nordul Israelului se atenuează, niciun om nu a fost infectat (autorități)

Epidemia de gripă aviară, care a ucis un număr mare de păsări domestice și sălbatice în nordul Israelului în ultimele săptămâni, a atins punctul culminant și a început să se diminueze în ultima săptămână, au declarat autoritățile.

Experții au avertizat că riscul de transmitere a gripei aviare la oameni este o preocupare majoră, dar aceste temeri nu s-au materializat, au declarat oficialii guvernamentali.
Ministerul israelian al Agriculturii și biroul primului ministru au declarat că nu există indicii că oameni au fost infectați prin răspândirea virusului H5N1, a relatat televiziunea de stat Kan.
În ultimele două zile, a fost observată o “redresare încurajatoare”, se arată în raport.
Potrivit Kan, focarul a afectat 20 de ferme avicole – în principal în nordul Israelului, care includ aproximativ un milion de găini – precum și 15 habitate de păsări.
În rezervația Hula Lake, aproximativ 5.000 de cocori au murit din cauza bolii.
Lucrările de colectare a cadavrelor de cocori din lac de către personalul ministerului și Autoritatea pentru Natură și Parcuri din Israel trebuiau să se încheie luni, potrivit raportului.
Eforturile de supraveghere și dezinfecție continuă în rezervație, în vederea pregătirii pentru viitorul sezon de migrație, potrivit lui Kan.
Epidemia a început luna trecută în Valea Hula și în comunitatea Margaliot din Galileea Superioară, în apropiere de granița cu Libanul. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d