ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Israel: Activiști în fața casei lui Benny Gantz pentru a cere o anchetă în cazul afacerii submarinelor (VIDEO)

Convoiul de protest al mișcării „Investighează imediat”, care cere o anchetă în cazul afacerii submarinelor, a ajuns astăzi, sâmbătă, în fața casei ministrului israelian al Apărării, Benny Gantz, din Rosh HaAyin, după ce a pichetat în fața casei ministrului Afacerilor Externe, Yair Lapid.

Ministrul Apărării, Benny Gantz, a ieșit în fața protestatarilor din fața casei sale și a spus: ”Această chestiune trebuie să fie investigată. Sper să fac progrese în acest domeniu”.
Reprezentanții demonstranților i-au răspuns ministrului: „Gantz, nu trebuie să lași nicio piatră neîntoarsă pentru ca guvernul să aprobe propunerea ta. Ne-am săturat de explicații și scuze. Nu începeți să trageți de timp și dumneavoastră. Bennett trebuie să ordone imediat o comisie de anchetă”.
Foști agenți de securitate au manifestat și ei în fața casei lui Lapid și au scandat: „Creați o comisie de anchetă în afacerea submarinelor”.

În 2019, procurorii de stat au luat în considerare deschiderea unei anchete penale pentru corupție împotriva premierului Benjamin Netanyahu în așa-numitul caz al submarinelor.
Mai mulți colaboratori apropiați ai lui Netanyahu, dar nu și premierul însuși, sunt suspectați că au primit fonduri ilicite în cadrul unei scheme masive de mită care implică achiziționarea de către stat, pentru mai multe miliarde de shekeli, de nave și submarine de la constructorul naval german ThyssenKrupp.
Unii l-au numit cel mai mare presupus scandal de corupție din istoria țării.
Adversarii politici ai lui Netanyahu l-au acuzat pe fostul prim-ministru de un posibil conflict de interese în afacerea ThyssenKrupp și au afirmat că acesta ar fi putut beneficia financiar. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: