ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Israel: Ora Herzog, mama președintelui israelian, a încetat din viață

Ora Herzog, mama președintelui statului Israel, Yitzhak Herzog, a decedat în cursul nopții de duminică spre luni, la vârstă de 97 de ani.

Ora Herzog a fost o persoană publică proeminentă și o activistă socială și de mediu timp de mulți ani și fondatoarea „Consiliului pentru un Israel frumos”.
Ora, soția celui de-al șaselea președinte israelian, Haim Herzog, va fi înmormântată alături de soțul ei în terenul marilor națiunii de pe Muntele Herzl.
„Casa Președintelui cere publicului larg și presei să permită familiei să se reculeagă în aceste momente de doliu și să evite contactul cât mai direct posibil cu membrii familiei”, se menționează într-un comunicat dat publicității de instituția prezidențială.
Primul ministru Naftali Bennett a adus un omagiu dispărutei: „Împreună cu tot poporul israelian, am primit cu tristețe vestea trecerii în neființă a Orei Herzog, mama actualului președinte și soția fostului președinte Haim Herzog. Ora a fost o persoană publică și o activistă socială. care și-a iubit poporul și țara ei. Ea a trăit cu umilință și a ridicat o familie spre glorie, în timp ce lucra constant pentru public și societate din Israel. Cele mai sincere condoleanțe Președintelui Statului și întregii familii Herzog. Fie ca memoria ei să fie binecuvântată.”
Ora și Haim Herzog au patru copii: av. Yoel Herzog, generalul de brigadă Michael Herzog, ambasadorul Israelului la Washington, Yitzhak Herzog, președintele statului Israel și Ronit Herzog, psiholog clinician, unsprezece nepoate și cinci strănepoți.
Din 1983 până în 1993, soțul ei, Haim Herzog a fost al șaselea președinte al statului Israelului.
Munca ei de-o viață a fost înființarea și conducerea „Consiliului pentru un Israel Frumos”, prima organizație de mediu din țară, pe care a condus-o voluntar timp de 40 de ani.
La sfârșitul președinției soțului ei, a ocupat diverse funcții, printre care: președinte al Comitetului Public pentru cea de-a 50-a aniversare, membru al Plenului Autorității Audiovizualului, membru al Consiliului Public Consultativ al Loteriei, membru al Consiliului de Administrație al Muzeului din Tel Aviv, președinte al Spitalului Friends of Schneider și a fost definită drept „Președintele emerit internațional al Consiliului pentru un Israel frumos”.
După moartea soțului ei, în 1997, ea a fondat și a condus Asociația Yad Haim Herzog, pentru a-i comemora munca și moștenirea.
Să-i fie amintirea binecuvântată” (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: