ISRAEL

Israel / Cisiordania: Atac cu mașină capcană / Un soldat rănit, șoferul palestinian al vehiculului, neutralizat (armată)

Un soldat israelian în vârstă de 19 ani a fost rănit marți într-un atac cu mașină capcană la intersecția Halamish din Cisiordania, a anunțat armata israeliană într-un comunicat.

El a fost tratat inițial la fața locului de către serviciile de urgență Magen David Adom.
Un elicopter militar a fost trimis apoi la locul atacului pentru a-l evacua pe soldat, care suferise răni la brațe și picioare, la spitalul Hadassa din Ierusalim.
Șoferul vehiculului, Mohammad Nazmi Yassin, a fost arestat și dus pentru interogatoriu, a precizat armata.
El este un palestinian în vârstă de 29 de ani, rezident al satului Bil’in, în apropiere de Ramallah, a relatat Channel 12.
În timp ce se apropia de intersecție, Mohammad Nazmi Yassin a intrat cu mașina într-un grup de soldați staționați acolo și l-a lovit pe unul dintre ei, se arată în comunicatul militar.
Acest atac este cel mai recent dintr-o serie de atacuri teroriste comise în ultimele luni în Ierusalim și în Cisiordania, dar și la granița cu Gaza.
Yehuda Dimentman, un israelian în vârstă de 25 de ani, a fost ucis și alte două persoane au fost rănite luna trecută într-un atac armat în Homesh, în Cisiordania.
Două zile mai târziu, un israelian în vârstă de 38 de ani a fost rănit ușor într-un atac cu cuțitul în orașul Hebron din Cisiordania.
La 29 decembrie, un bărbat israelian, angajat de o companie civilă în numele Ministerului Apărării, care efectua lucrări de întreținere la gardul de securitate dintre Israel și Gaza, a fost împușcat, fiind rănit ușor. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d