Israel/Omicron: “Economia va rămâne deschisă cât mai mult posibil” (Naftali Bennett)

Premierul Naftali Bennett a declarat marți că depune eforturi pentru a menține economia deschisă în pofida creșterii numărului de cazuri de covidă-19 în țară.

“Omicron este o variantă care infectează mai mult decât toate celelalte variante la un loc”, a declarat Bennett în cadrul unei conferințe de presă în direct, înainte de o reuniune a cabinetului programată pentru această seară.
El a promis că obiectivul său este ca “piața să rămână deschisă cât mai mult posibil și ca economia să funcționeze în continuare”.
“Nu vreau să văd oameni care își pierd locurile de muncă, care își închid afacerile”, a declarat el.
Premierul a făcut apel la oameni să lucreze de acasă cât mai mult posibil și a menționat, de asemenea, că statul va finanța zilele de carantină, inclusiv pentru cei care lucrează pe cont propriu, în cadrul unei noi inițiative aprobate de Ministerul de Finanțe.
“Măsurile de reținere nu funcționează”, a recunoscut el, citând cazul altor țări care au implementat măsuri de reținere și ale căror cazuri au explodat și ele.
“Pe lângă acest obiectiv”, a declarat premierul, “este vorba de protejarea persoanelor în vârstă și a populațiilor cele mai expuse, precum și a copiilor”.
Bennett a adăugat că regulile pentru școli vor fi aceleași ca și pentru adulți și că, prin urmare, mulți copii vor fi puși în carantină, deoarece mulți dintre ei nu sunt vaccinați.
El a abordat, de asemenea, problema cozilor care durează ore întregi la stațiile de testare din întreaga țară.
“Cozile sunt lungi, înțeleg, eu însumi urăsc să stau la coadă, știu cât de frustrant este”, a spus el, făcând apel la oameni să nu facă testele PCR dacă nu au peste 60 de ani. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: