ISRAEL

Israel: Doi ofițeri uciși într-un accident armat / Împușcăturile au fost rezultatul unei confuzii de identitate

Doi comandanți de companie din cadrul Brigăzii Oz a armatei israeliene au fost uciși accidental când au fost identificați greșit ca posibile amenințări în Valea Iordanului, miercuri seara.

Soldații terminaseră antrenamentul și fuseseră eliberați în camerele lor de locuit înainte de incident.
În jurul orei 23.00, ofițerii au părăsit camerele de locuit și s-au îndreptat spre zona de antrenament, probabil pentru a patrula în zonă sau pentru a discuta ceva.
La scurt timp după aceea, au văzut ceea ce li s-a părut a fi un individ suspect și au tras în aer. Un soldat din aceeași unitate, care se pare că era de gardă în apropiere sau patrula, i-a văzut pe cei doi ofițeri și, nerecunoscând că erau soldați și crezând că trag în el, a deschis focul.
“Acesta nu este un incident care a avut loc în timpul exercițiului. Nu este vorba despre faptul că trupele noastre au tras asupra trupelor noastre în timpul exercițiului”, a declarat generalul de brigadă Ofer Winter, șeful Diviziei 98 a Comandamentului Central.
Armata a precizat că “ofițerii au fost uciși după ce o identificare greșită a dus la un incident de foc”.
Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, generalul de brigadă dr. Ran Kohav a numit acest incident “un incident grav” care a avut un final “extrem de dificil”.
Familiile ofițerilor au fost anunțate.
Incidentul are loc la mai puțin de două săptămâni după ce doi piloți ai Forțelor Aeriene israeliene au murit după ce elicopterul lor Atalef AS565 Panther s-a prăbușit în largul coastei orașului Haifa. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d