ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israel: Ministerul Sănătății face apel la vaccinarea urgentă împotriva gripei / Numărul internărilor cu gripă este în creștere

Ministerul israelian al Sănătății îndeamnă persoanele cu vârsta de 6 luni și peste să se vaccineze împotriva gripei. Vaccinul antigripal poate fi administrat împreună cu vaccinul împotriva coronavirusului sau la orice interval de timp înainte sau după acesta.

Majoritatea pacienților au fost infectați cu virusul gripal A, care a fost identificat de Laboratorul Central de Virusuri ca fiind subtipul gripal A/H3, care este inclus în vaccinul antigripal introdus în acest sezon în Israel.
Până săptămâna trecută, un total de 3.363 de pacienți spitalizați au fost diagnosticați cu gripă, dintre care 1.087 de copii și 230 de femei însărcinate și în travaliu, potrivit Centrului Național de Control al Bolilor.
Până în săptămâna încheiată la 01.01.2022, au fost depistate 57 de decese în rândul pacienților spitalizați confirmați în laborator și diagnosticați cu gripă, majoritatea cu vârsta de 65 de ani și peste. Cu toate acestea, nu se știe încă dacă gripa a fost principala cauză a decesului.
Copiii, adolescenții, tinerii și femeile însărcinate continuă să reprezinte incidența gripei în țară.
Virusul gripal poate provoca boli grave, cum ar fi pneumonia, alte complicații respiratorii, miocardită și chiar decesul.
Ministerul Sănătății subliniază importanța vaccinării antigripale acum. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: